Bağımsızlık Yolu, Cumhuriyetçi Türk Partisi, Halkın Partisi ve Toplumcu Demokrasi Partisi sivil toplumun ihtiyaçlarına çözüm bulunması için çalışacaklarını taahhüt etti!
23 Ocak 2022 tarihinde gerçekleştirilecek erken genel seçim öncesi, sivil toplumun daha şeffaf, demokratik ve katılımcı bir ortamda çalışabilmesi için hazırlanan “Yükümlülüklere Bağlılık Bildirgesi”, Bağımsızlık Yolu, Cumhuriyetçi Türk Partisi, Halkın Partisi ve Toplumcu Demokrasi Partisi tarafından imzalandı. İmzacı partiler sivil toplum örgütlerinin hazırladığı öncelikli taleplerin hem seçim programlarına hem de olası hükümet programlarına dahil edileceği taahhüdünde bulundu.
Sivil Toplum İnisiyatifi Derneği, aralık ayı başından itibaren sivil toplumun ihtiyaçlarına uzun vadeli çözüm bulabilmek için, siyasi partilerle görüşmeye devam ediyor. Dernek, şimdiye kadar tarihsel sırayla Bağımsızlık Yolu, Cumhuriyetçi Türk Partisi, Halkın Partisi ve Toplumcu Demokrasi Partisini ziyaret etti. Ziyaretler sırasında sivil toplum örgütleri tarafından imza konulan “Sivil Toplum Stratejisi’nin” geliştirilmesine ilişkin öncelikler talebi partilere sunuldu ve özellikle sivil toplumun karar alma mekanizmalarının her seviyesinde yer alabilmesinin diyalog, iş birliği, demokrasi ve etkin temsiliyet için elzem olduğu vurgulandı. Dernek, hazırlanacak olası “Sivil Toplum Stratejisi’nin” sivil toplum örgütlerinin etkin katılımıyla düzenlenmesi gerektiğini vurgularken, STÖ’lerin karar alma mekanizmalarına katılımının etkinleştirilmesi ve standartlaştırılması gerektiğinin de altını çizdi.
Dernek açıklamasında, sivil toplumun en can alıcı sorunlarının çözümlenebilmesinin; ancak sivil toplumla diyalog içerisinde bir stratejinin onaylanarak uygulanması ile mümkün olabileceğini yinelerken diğer aday partilerle de görüşme taleplerinin olduğunu ve sürecin devam ettiğini vurguladı.
Başlatılan kampanyaya şu ana kadar, Akova Kadınlar Derneği, Alzheimer Derneği, Avrupa Akdeniz Sanat Derneği (EMAA), Engelli Aileleri Dayanışma Derneği, Evrensel Hasta Hakları Derneği, Fransız Kültür Derneği, İnsan Kaynakları Yönetimi Derneği, Folk-Der, Global Politikalar Merkezi, Kadından Yaşama Destek Derneği (KAYAD), Kıbrıs İki Dillilik İnisiyatifi, Kıbrıs Kadın Sağlığı Araştırma Derneği, Kıbrıs Türk Diyabet Derneği, Kıbrıslı Türk İnsan Hakları Vakfı, Kıbrıs Türk Yöneticiler Derneği, KUIR Kıbrıs Derneği, Kuşları ve Doğayı Koruma Derneği (Kuşkor), Mağusa Kültür Derneği (MKD), Lefke Turizm Derneği, Mağusa Kadın Merkezi Derneği (Makamer), Mülteci Hakları Derneği, Pozitif Düşün İnisiyatifi, Sivil Toplum İnisiyatifi Derneği, SOS Çocuk Köyü Derneği, Üçüncü Toplum Forumu ve Yeşil Barış Hareketi olmak üzere toplam yirmi altı örgüt imza vermişti.